Bananowe ciasteczka owsiane z żurawiną i masłem orzechowym

Składniki:

  • dojrzały banan – 1 sztuka
  • płatki owsiane blyskawiczne – 5 łyżek
  • masło orzechowe – 60g (2 łyżki)
  • suszona żurawina – 25g (2 łyżki)
  • nasiona słonecznika – 10g (1 łyżka)
  • sezam – 10g (1 łyżka)
  • wiórki kokosowe 9 g (1,5 łyżki)

Wykonanie:

Banana rozgnieść na puree za pomocą widelca. Do bananowej papki dodać płatki owsiane, żurawinę, masło orzechowe, wiórki kokosowe, sezam i słonecznik, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kuleczki, spłaszczyć je na kształt ciasteczka. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce poukładać ciasteczka. Piec całość około 20 min. w 180st.C. Jeść po ostudzeniu.