Ciasto fit raffaello

Składniki:

  • mleko spożywcze 0,5% – 1 szklanka (ok. 230 ml)
  • mleczko kokosowe 21% – 10 łyżek (ok. 200 ml)
  • herbatniki – 24 sztuki (120g)
  • ksylitol – 5 łyżeczek (35g)
  • wiórki kokosowe – 5 łyżek (30g)
  • skrobia kukurydziana – 3 łyżki (30g)

Wykonanie:

1. 1/4 szklanki mleka odlej i rozmieszaj ze skrobią i ksylitolem.

2. Mleczko kokosowe podgrzej w garnku z pozostałą ilością mleka.

3. Do garnka dodaj mieszankę skrobi, mleka i ksylitolu. Mieszaj do zgęstnienia.

4. W keksówce ułóż warstwę herbatników, następnie wlej część gęstej masy budyniowej. Przekładaj do zużycia herbatników.

5. Na wierzchu połóż ostatnią warstwę budyniu i posyp wiórkami kokosowymi.

6. Ciasto schłodź w lodówce przed podaniem (najlepiej całą noc).