Chili con carne z kurczakiem i kaszą

Składniki:

  • pierś z kurczaka – 300g
  • fasola czerwona konserwowa – 1 puszka (240g)
  • kukurydza konserwowa – 1 mała puszka (175g)
  • pomidory krojone – 1 puszka
  • papryka czerwona – 1 sztuka
  • cebula – 1 duża
  • czosnek – 2 ząbki
  • oliwa  z oliwek – 2 łyżki
  • kasza gryczana niepalona – 6 łyżek
  • przyprawy: papryka ostra, papryka słodka, chili, pieprz, sól

Wykonanie:

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oleju. Dodać kolejną łyżkę i podsmażyć pokrojone w kostkę i mocno przyprawione mięso. Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę, zalać pomidorami i dusić około 20 min. Ewentualnie przyprawić. Jeść z ugotowaną na sypko kaszą.