Ciasto fit raffaello
Składniki:
- mleko spożywcze 0,5% – 1 szklanka (ok. 230 ml)
- mleczko kokosowe 21% – 10 łyżek (ok. 200 ml)
- herbatniki – 24 sztuki (120g)
- ksylitol – 5 łyżeczek (35g)
- wiórki kokosowe – 5 łyżek (30g)
- skrobia kukurydziana – 3 łyżki (30g)
Wykonanie:
1. 1/4 szklanki mleka odlej i rozmieszaj ze skrobią i ksylitolem.
2. Mleczko kokosowe podgrzej w garnku z pozostałą ilością mleka.
3. Do garnka dodaj mieszankę skrobi, mleka i ksylitolu. Mieszaj do zgęstnienia.
4. W keksówce ułóż warstwę herbatników, następnie wlej część gęstej masy budyniowej. Przekładaj do zużycia herbatników.
5. Na wierzchu połóż ostatnią warstwę budyniu i posyp wiórkami kokosowymi.
6. Ciasto schłodź w lodówce przed podaniem (najlepiej całą noc).